Internat

Bo i vacker miljö, med hemlagad mat och gårdens djur inpå knuten. Här känner man sig hemma.

På Nuntorpsgymnasiet finns möjlighet för dig som har lång resväg att hyra ett rum på vårt internat. Att bo på internat är en chans till personlig utveckling i en trygg gemenskap. Här får du verkligen vänner för livet!

Personalen finns där för dig

Internatet är bemannat från måndag morgon till fredag morgon. Det är dock inte ett LSS-boende. Boendepersonalen ordnar kvällsaktiviteter och erbjuder läxhjälp.

Inred så som du trivs

På internatet bor alla i enkelrum eller dubbelrum. Toaletter och enskilda duschrum finns i korridorerna. Här finns trådlöst internet och gemensamma ytor med TV och kokvrå. I rummen finns säng med resårmadrass, garderob, handfat, skrivbord, stol, taklampa och mörkläggningsgardin/persienn. I övrigt är det du som inreder rummet så att du trivs!

Måltider

Maten äter vi gemensamt i Nuntorps Gårdsbistro på området, alternativt en matsal i anslutning till boendet. Behöver du specialkost anmäler du det till skolan.

Möjlighet till att ha med sin häst

Om du har egen häst kan du ansöka om att få hyra in den i skolans stall.  På anläggningen finns ridhus och stall. Vid mån av plats finns möjlighet att hyra in sin egen häst i skolans stall samt ha med sitt husdjur på vårt internat.

Intresseanmälan för egen häst på skolan görs till vår Hästlärare Klara Dickson Berg. klara@nuntorpsgymnasiet.se

Kostnader

Att hyra ett rum inklusive mat kostar 4100 kr som faktureras nio gånger under ett år. 

Som studerande vid en fristående gymnasieskola har du rätt söka inackorderingstillägg hos CSN. Bidraget du får beror på hur långt du har att åka, från ditt föräldrahem till skolan. Du kan läsa mer om detta här på CSN:s hemsida.

Vänligen hör av er med frågor om kostnader och annat, tel nr 0521-576080.

Hemlagad mat och en mysig miljö

Vår fantastiska husmor Ann-Charlotte förser våra elever med riktigt god hemlagad mat och hembakt bröd. Här känner man sig hemma. 

Internattelefon : 070-5607769