Ny elev – skolstartsinformation

Välkommen till gemenskapen på fantastiska Nuntorpsgymnasiet. Här kan du som ska börja på skolan ta del av viktig information.

Välkommen som ny elev på Nuntorpsgymnasiet.
Vi har samlat information inför skolstarten som är viktig både för dig som är ny elev och för dig som är vårdnadshavare.

OBS! Glöm inte att tacka ja till din plats via inloggningen från Gymnasieantagningen. Har du frågor angående dina inloggningsuppgifter kontakta gymnasieantagningen – länk antagning.fyrbodal.

Vänligen börja med att anmäla dig till skolstart.

Anmälan till skolstart:

Klicka här för att komma till formuläret

Elever med specialkost skall fylla i denna blankett innan skolstart: Nuntorp Blankett allergier o specialkost

Information om boendet

Många elever väljer att bo på internatet, detta är en möjlighet för dig som har lång resväg till och från skolan. Internatet är stängt på helger. Du hyr ett rum i en elevkorridor. Rummen är grundmöblerade med säng, skrivbord och garderober. Enskilda duschrum finns i korridorerna och alla elevrum har egen toalett. I varje korridor finns ett gemensamt vardagsrum med kök. På internatet finns tvättstuga med torkrum där man kan boka sin tvättid. Alla boende har tillgång till Wi-Fi. Det finns även ett gym om man vill träna.

Personal finns där för dig

Internatet är bemannat från måndag till fredag morgon så det finns alltid någon att fråga om det skulle vara något. På kvällarna anordnas olika aktiviteter av vårt friteam.

Kostnader

Att hyra ett rum inklusive mat kostar 4100 kr som faktureras nio gånger under ett år. Som studerande vid en fristående gymnasieskola har du rätt söka inackorderingstillägg hos CSN. Bidraget du får beror på hur långt du har att åka, från ditt föräldrahem till skolan. Du kan läsa mer om detta här på CSN:s hemsida.

Här kan du ta del av vårt boendeavtal: Blankett Boendeavtal Nuntorpsgymnasiet 23-24

OBS! Det är viktigt att du söker inackorderingstillägg så snart som möjligt. Du behöver logga in på ”mina sidor” för att hitta blanketten.

Ta med blanketten till skolstart. Vi skriver under ”Intyg från hyresvärd” och du skickar sedan vidare ansökan till CSN.

Information för samtliga profiler.

Alla elever får en uppsättning av arbetskläder som består av skor med stålhätta, T-shirt, skaljacka och arbetsbyxor.

Lantbruk med Hästprofil.
På skolan finns det hjälm och säkerhetsväst att låna men personlig skyddsutrustning är alltid att föredra om möjligt.
Eleverna får en stålhättesko med klack som man kan rida i om man vill men det är bra att komplettera med shortchaps till skon för ridning, alternativt ridstövel. Handskar och ridbyxor till hästhantering och ridning behöver medtas.
Vintertid behöver ni ha varma kläder. Även regnkläder behövs då undervisningen kan ske ute och då oavsett väder. På skolan finns det skåp att låna för att låsa in arbetskläder eller i stallet för tex hjälm och väst. Ta med hänglås!

Övrig skyddsutrustning finns att låna på skolan för alla profiler.

Har ni några frågor hör gärna av er så svarar vi regelbundet under sommaren info@nuntorpsgymnasiet.se